Music
Gyakran Ismétlődő Kérdések
További információkért látogasd meg a Hells Angels MC hivatalos honlapját. Itt tudsz a különböző charterek honlapjaira, ill. egyéb linkekre is el jutni. Keresd továbbá a "Hells Angels Forever" és a "Hells Angels '69" című filmeket.

Az alábbiakban a legsűrűbben a klubhoz eljuttatott kérdésekre kapsz választ.

Mit jelent az M.C.?

Motorcycle Club. Emlékezz, ez egy klub, nem banda!

Mit jelent a 81?

Ez egy un. metonym. Az angol ABC nyolcadik "H" és első "A" betűje, HA. Vagyis Hells Angels.

Mit jelent a "Red & White" kifejezés?

Egy másik metonym. A "Vörös és Fehér" a klub színeit jelenti: Vörös betűk fehér alapon.

Miért hívják a klubtagok mellényét "COLOUR"-nak?

Ismét egy metonym. A "colour", "colours" vagy "patch" kifejezés a klub emblémájára utal, amit a tagok a mellényük hátán viselnek. (Ez minden Motoros klubra - MC - vonatkozik.) A mellény hátának felső részén a "HELLS ANGELS", az alsón a charter elhelyezkedése "HUNGARY" felirat látható. Ezeket "Rocker"-nek hivjuk. A központban a klub logója "Deathhead" látható valamint egy kis négyzetben az "MC" ami motoros klubot jelent. Csakúgy, mint a legtöbb motoros klub a Hells Angels is nemzetközi jogi védettséggel rendelkezik a neve és a logója felett.

Hogyan lehetek tag a Hells Angels MC-ben?

Ahogy a mondás tartja: Ha fel kell tenned ezt a kérdést, valószínűleg nem fogod megérteni a választ! A kulcsszó a motoros klub, ami annyit tesz hogy igazi motorrajongók közösségéről van szó, kiknek az elsődleges közlekedési eszköze a motorkerékpár. Klubunk tagjai átlagban több mint 20,000 kilométert motoroznak évente, függetlenül attól napsütésben, esőben vagy hóban kell ezt tenniük. Minden charter saját hatáskörében dönt, ezért ha tényleg komolyan gondolod, kérdezd a hozzád legközelebb működő charter tagjait!

Hány tagja van a klubotoknak?

Kérdezd ezt egy klubtagtól, és a legvalószínűbb válasz amit kapni fogsz: Nem beszélek klubügyekről egy nem-klubtaggal! Azért van ez így mert ez egy zártkörű klub, s mint ilyen nem ad ki információkat tagjai számáról, hollétéről stb... A motoros klubok nem titkos szervezetek vagy "ősi és tisztes társaságok" mint a szabadkőművesség..." mégis a klubügyek csak a tagokra tartoznak!

Láttam egy kis rombusz alakú felvarrót benne 1% felirattal, mit jelent ez?

A '60-as években az amerikai média felkapta azt a jelentést, amit az AMA (American Motorcycle Association) adott ki 1948-ban a Hollister-i és azt követő események után, arra vonatkozóan hogy a motorosoknak csak egy százaléka "rossz ember", igy a média minden motorost aki Harley-val járt, hosszú hajú neadj’isten tetovált volt 1%-os ként bélyegzett meg. Nem hisszük hogy ezen a szinten lennének rossz emberek, esetleg rossz cselekedetek, de az hogy valaki hosszú hajú vagy tetovált semmi esetre sem jelentheti azt hogy valaki rossz ember. Ezzel szemben a törvény őrei lennének a "jó emberek" mégis rossz, de legalábbis megkérdőjelezhető cselekedeteiknek se szeri, se száma. Nos miért hordják ezt a felvarrót a motorosok? Talán pont azért hogy mindazoknak akik előítéleteikkel megbélyegzik őket az arcába vágják: nem vagyunk olyanok mint ti!

Hogyan juthatok "support your local Hells Angels" matricához?

Ezt csak azok kaphatják, akik valódi támogatói a klubnak. Közforgalomban nincs. Csak a klub tagjai adhatnak ilyen matricát azoknak, akik valódi segítséget nyújtanak nekünk nyilvános rendezvényeinken, ill. a klub hétköznapi működése során.

Nem kellene a Hells Angels-t "apostrophe"-al irni úgy mint Hell's Angels?

Nyelvtanilag igy lenne helyes, de a klub tradicionálisan "apostrophe" nélkül írja már a kezdetek óta, és többek szerint az élet és a történelem is azt bizonyítja hogy nem csak egy pokol létezik.

Miért diszkriminálják vagy utálják egyesek a klubot, esetleg alakítanak un. "anti Hells Angels" csoportokat?

Nos "anti Hells Angels" csoportokról nem tudunk, leszámítva talán a hatalom gyakorlóit ill. a törvényvégrehajtó szerveket. De nem gondoljuk, hogy ezek utálnának minket, csak szeretnék kontrolálni azt a szabadságot, amit a klub és tagjai reprezentálnak. Ezzel egyidejűleg a világmédia árgus szemekkel figyeli a klubot, több országban elég, ha egy klubtag tüsszent, az azonnal bekerül a hírekbe. A legtöbben, akikkel folyamatos kapcsolatunk van vagy ismernek minket, szeretik és tisztelik tagjainkat.

Hogyan hozhatok létre egy új Hells Angels Charter-t városomban, ill. országomban?

Újra egy kérdés amit ha fel kell tenned, feltehetőleg még a közelében sem vagy ennek lehetőségéhez. A motoros klub (MC) egy olyan csoport amely több éve együtt motorozó, egymást tökéletesen ismerő és elismerő tagokból áll. Ezek az emberek együtt élnek testvériségben, a rendezvényeiktől a mindennapjaikig gyakorlatilag mindent együtt csinálnak. Ez nem egy olyan társaság mint a Harley vagy Goldwing tulajdonosok csoportja, ahol bárki tag lehet aki vásárol egy Harley-t vagy egy Goldwing-et. Nem azt akarom mondani, hogy jobb vagy rosszabb, csak más. Ők nem motoroznak 15-20,000km-t együtt évente, vagy ismerik egymást úgy, mint a saját családjukat. Motoros klubok tudják, hogyan csatlakozhatnak a Hells Angels világméretű testvériségéhez, és ha te nem....nos, még nem vagy kész rá!

Vásárolhatok és hordhatok support ruházatot annak ellenére, hogy nincs motorom?

Sokan gondolják, hogy csak az vásárolhat és hordhat support holmikat aki Harley-val vagy legalább motorral rendelkezik. Ez nem igaz! Bárki megteheti ezt, aki szeretné kifejezni szimpátiáját a klub és annak filozófiája iránt vagy szeretné a klubot ezzel támogatni.

Láttam az E-bay-en hogy Hells Angels kitűzőt árultak, ez nem illegális?

Teljes mértékben, és a klub tagjai ill. barátai aktívan figyelik is az internetet és egyéb médiumokat hogy ezt meg tudjuk akadályozni. Minden amin a klub neve vagy logója szerepel a klub tulajdona nem a klubtagoké. Még kevésbé azoké akik ezzel megpróbálnak visszaélni, esetleg ebből profitálni. Kizárólag a klub tagjai viselhetik a Hells Angels nevet ill. logót, s mivel mindkettő nemzetközi szinten jogilag védett bármilyen másolása és terjesztése illegális! Ezt a jogot a klub világszerte agresszíven védi!

A barátom mondta, hogy néhány országba nem léphetnek be a Hells Angels tagjai, lehetséges ez?

A barátodnak igaza van. A világ legtöbb rendvédelmi szervének listája van a klub tagjairól, és sok országban ezt arra használják, hogy kiszűrjék a klubtagokat és megakadályozzák beutazásukat az adott országba. Így például New Zealand-ra vagy Kanadába nem teheti be a lábát Hells Angels klubtag még akkor sem ha soha nem volt dolga a törvénnyel, csak azért mert klubtag. Ez természetesen alkotmányellenes de mint egyéb esetekben, így ez ügyben sem tesznek semmit azok az ominózus szervek melyeknek állítólag az emberi jogok védelme lenne a dolguk.

Mit jelent "belepofázni egy beszélgetésbe", az valami rossz?

Attól függ kinek? A mai világban semmi különös nincs abban hogy valaki betérve egy egyszerű kocsmába, vagy yupppi bárba, egy beszélgetésre lesz figyelmes két vadidegen között, s mivel érdekli a téma hát csatlakozik. Tudod mikor két pali beszélget a Fradi új csatáráról te meg beszállsz és elmondod a véleményed. Ez manapság lehet, hogy megszokott, de nem a motorosok közt. Lehet, hogy ódivatúak vagyunk, de ez már csak így van. Ilyen esetben több dologra számíthatsz egy morcos nézéstől akár egy jobb horogig. Ódivatú de egyszerű törvények szerint működik a motoros társadalom: ne nyúlj ahhoz ami nem a tiéd, ne pofázz bele abba amihez semmi közöd, ha valamit elbasztál kérj elnézést... ...ha még tudsz beszélni...


Ha még mindig van kérdésed a vendégkönyvben felteheted, de ne feledd, csak akkor kérdezz ha érteni fogod a választ!!!

Fontos!

Ha találkozol valakivel, aki azt állítja, ő a Hells Angels tagja, ne higgy el neki mindent, amit mond anélkül, hogy biztos lennél benne, valóban az. Esetenként előfordul, hogy valaki visszaél a nevünkkel, de ha használod az érzékeidet és a józan eszedet, nem lesz nehéz megállapítanod, hogy aki előtted áll egy valódi Hells Angel vagy sem. Egy igazi Hells Angel ad magára és nincs szüksége arra, hogy mindenkinek azzal dicsekedjen, hogy a klub tagja. Általában egy tagot fel lehet ismerni első látásra az öltözködéséről és a stílusáról: A Hells Angels tagjai többnyire ruháikon viselik a klub nevét és logóját, sokszor hordanak klubékszert vagy tetoválást. Természetesen vannak, akik elég hülyék hozzá, hogy ezeket a dolgokat hamisítsák, ezért érdemes utánanézni, hogy az illető motorozik e, látható e más klubtagokkal, vagy a legközelebbi HA klubházban. Ha nem vagy biztos a dolgodban kérdezz rá, vagy vedd fel a kapcsolatot a Hells Angels Budapesti, vagy hozzád legközelebbi Charterével.